پنجشنبه, ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳، ۰۳:۵۹ ق.ظ

۷ مطلب توسط «اکرم راشدی» ثبت شده است

اگر دانش آموز در خانه دارید، این مطلب را از دست ندهید

زمانی عملکرد دستگاه گوارش و هضم به خوبی انجام می‌شود که بچه‌ها پس از مصرف غذا احساس نشاط، شادمانی و افزایش انرژی را تجربه کنند.

اگر شما هم در جمع خانواده‌تان دانش‌آموزی دارید که این روزها بخشی از ساعات روز را در مدرسه می‌گذراند و بیشتر وقتش را به درس‌خواندن اختصاص می‌دهد این مطلب را از دست ندهید. به اعتقاد درمانگران طب سنتی خانواده‌ها با شروع فصل درس و مدرسه باید توجه بیشتری به تغذیه دانش‌آموزان داشته باشند و چه بهتر که انتخاب خوراکی‌ها و موادغذایی را باتوجه به مزاج و عادت‌های غذایی آنها در خانواده درنظر بگیرند و علاوه بر ۳ وعده غذایی برای آنها ۲ میان وعده از خوراکی‌ها و مواد طبیعی مغذی درنظر بگیرند تا بتوانند مواد لازم و مفید برای تمرکز و درس‌ خواندن دانش‌آموزان را فراهم کنند.

برای صبحانه
بالنگ را فراموش نکنید
از دیدگاه درمانگران طب سنتی صبحانه از مهم‌ترین وعده‌های غذایی است که می‌تواند توان و قابلیت دانش‌آموز را برای یادگیری مباحث درسی افزایش دهد. به گفته این درمانگران گنجاندن برخی خوراکی‌های طبیعی مانند عسل، تخم‌مرغ، شیر و پنیر تازه می‌تواند توانمندی مغز و کارایی آن را در دوران مدرسه افزایش دهد. مربای بالنگ که از گوشت میوه بالنگ یا اترج تهیه می‌شود یکی از بهترین خوراکی‌های طبیعی است که می‌تواند توانایی مغز دانش‌آموزان را افزایش دهد. مصرف مربای بالنگ علاوه بر افزایش کارایی مغز می‌تواند بدن دانش‌آموزان را که گهگاه بدون نظارت والدین سراغ خوراکی‌های ناسالم می‌روند و دستگاه گوارش آنها را در برابر میکروب‌های گوارشی و مسمومیت‌های احتمالی تقویت کند. ضمن آنکه مربای بالنگ بهترین و مفیدترین خوراکی طبیعی برای از بین بردن علائم گلودرد و سرماخوردگی در فصل پاییز است که احتمال ابتلا به سرماخوردگی در میان دانش‌آموزان بیشتر از دیگر روزهای سال است.

اگر راهکاری برای دانش‌آموز بدغذا می‌خواهید
چاشت درمانی
اگر شما هم در خانه فرزندی دارید که با بی‌میلی و بی‌اشتهایی سراغ خوراکی‌ها می‌رود و از خوردن غذا و وعده‌های غذایی طفره می‌رود، می‌توانید با کمک تدابیر درمانگران طب سنتی این مشکل را پشت‌سر بگذارید. برای این منظور باید به توصیه قدیمی‌ها که اهمیت زیادی برای میان‌وعده‌های غذایی قائل بودند و از آن با نام «چاشت» یاد می‌کردند، بیشتر توجه کنیم. دانش‌آموزی که در فاصله وعده‌های غذایی چاشت می‌خورد صفرای کافی در بدنش تولید می‌شود. این صفرا وارد روده‌ها و سیستم گوارشی او می‌شود و به این ترتیب دیواره روده‌ها شست‌وشو داده می‌شود و سنگینی غذاها و خوراکی‌هایی که دانش‌آموز در وعده‌های غذایی قبلی مصرف کرده، کمتر می‌شود.

 

به این ترتیب بدن او آمادگی بیشتری برای خوردن وعده غذای اصلی پیدا می‌کند. میوه‌های تازه، نان، پنیر، یکی دو عدد مغز گردو و خشکبار مانند نخودچی، کشمش، برنجک، گندم، عدس برشته، توت خشک و برگه انواع میوه‌ها که به‌صورت طبیعی تهیه شده بهترین چاشت از دیدگاه درمانگران طب سنتی برای درمان بدغذایی دانش‌آموزان در ایام مدرسه است.

میزان تمرکز و یادگیری‌اش را بیشتر کنید
بخور این گیاه چاره مناسبی است
بسیاری از والدین با شروع ماه مهر به‌دنبال راهی برای افزایش تمرکز و هوشیاری فرزندا‌ن‌شان هنگام درس خواندن هستند. آنها هر روشی را تجربه می‌کنند تا بتوانند تمرکز فرزندان‌شان را هنگام مرور درس‌ها اندکی افزایش دهند. در این زمینه درمانگران طب سنتی راهکاری بسیار موثر دارند که نه تنها به افزایش تمرکز و بهبود عملکرد مغز و تحریک حافظه کمک می‌کند بلکه دستگاه تنفسی به‌ویژه ریه‌ها را هم پاکسازی و آماده مقابله با برخی ویروس‌ها مثل ویروس سرماخوردگی می‌کند و این روش استنشاق بخور برگ‌های گیاه اکالیپتوس است که می‌تواند به بهبود عملکرد و اکسیژن رسانی به سلول‌های مغزی کمک کند و در عین حال تمرکز فرد را بالا ببرد و توان یادگیری را در او چند برابر کند. برای این منظور کافی است شرایطی را فراهم کنید تا دانش‌آموزان به مدت ۲۰ دقیقه بخور اکالیپتوس استنشاق کند.

از درس خواندن زود خسته می‌شود؟
چای انرژی‌زا دم کنید
حتما تا به حال با بچه‌هایی که خیلی زود از درس خواندن خسته می‌شوند روبه‌رو شده‌اید. این گروه از دانش‌آموزان فرقی نمی‌کند در کدام مقطع تحصیلی باشند، ویژگی مشترک همه آنها این است که از درس خواندن خیلی زود خسته می‌شوند و شب امتحان با شب‌های دیگر برای‌شان هیچ فرقی ندارد.

 

اگر چنین فردی را در میان اعضای خانواده دارید به شما توصیه می‌کنیم نوشیدن چای‌های گیاهی مانند دمنوش بهارنارنج، اسطوخودوس، سنبل‌الطیب و بادرنجبویه را به برنامه روزانه خود بگنجانید. نوشیدن این چای‌های گیاهی موجب تقویت حافظه می‌شود و توانایی مغز را برای یادگیری و ذخیره اطلاعات بیشتر می‌کند، به‌گونه‌ای که فرد در مدت زمان کوتاه‌تری می‌تواند داده‌های بیشتری را در ذهن خود ثبت کند. برای تهیه این دمنوش‌ها کافی است یک قاشق غذاخوری از برگ‌های خشک شده هر یک از این گیاهان را در یک لیوان آب جوش بریزید و سر آن را ببندید و اجازه دهید که در مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه دم بیاید.

استرس امتحان نگرانش می‌کند؟
این چای را به برنامه‌ روزانه‌اش اضافه کنید
استرس و اضطراب شب امتحان از آن دست حال و هوایی است که تمرکز را برای مطالعه و خواندن درس‌ها تحت‌تاثیر قرار می‌دهد اما گروهی از دانش‌آموزان هستند که حتی در پرسش و پاسخ‌های معمولی سر کلاس نیز دچار دلشوره و استرس می‌شوند و این دلشوره مانع از تمرکز و پاسخگویی صحیح آنها به پرسش‌ها می‌شود.

 

برای غلبه بر این اضطراب نسخه‌ای گیاهی وجود دارد و آن نوشیدن ۲ تا ۳ فنجان دمنوش چای سبز در شب‌های امتحان است. چای سبز به این دلیل که سرشار از فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ است موجب برقراری آرامش روانی می‌شود و در عین حال می‌تواند حافظه فرد را تقویت کند. شاید بهتر باشد همزمان با شروع امتحانات یا در روز پرسش و پاسخ کلاسی نوشیدن ۲ فنجان چای سبز را به برنامه غذایی روزانه‌شان اضافه کنید.

برای پیشگیری از سنگینی و بی‌حوصلگی
به چگونگی هضم غذا توجه کنید
اگرچه بررسی روند هضم غذا در بچه‌ها با مشاوره با متخصص طب سنتی دقیق‌تر و بهتر انجام می‌شود اما شما در منزل نیز می‌توانید با مرور حالت‌های بچه‌ها به ویژه بعد از وعده غذایی ناهار به چگونگی عملکرد نیروی هاضمه آنها پی ببرید و بر همین اساس بهترین غذا را برای وعده ناهار آنها درنظر بگیرید تا در طول روزهای مدرسه علاوه بر دریافت مواد مغذی بتوانند با انرژی بیشتری به درس و مشق‌شان رسیدگی کنند. زمانی عملکرد دستگاه گوارش و هضم به خوبی انجام می‌شود که بچه‌ها پس از مصرف غذا احساس نشاط، شادمانی و افزایش انرژی را تجربه کنند. در این شرایط می‌توان گفت غذایی که دانش‌آموز در وعده ناهار مصرف کرده با وضعیت هاضمه او سازگار بوده است. پس مهم است که دانش‌آموز پس از مصرف غذا احساس کند که انرژی‌‌اش بیشتر شده است.

اگر او بعد از خوردن وعده ناهار احساس سنگینی کند و این سنگینی با خواب‌آلودگی همراه باشد قطعا در یادگیری و درک مفاهیم و مرور درس‌ها برای این کودک مشکل ایجاد می‌کند. در این صورت اگر در طول هفته دانش‌آموز غذایی ناسازگار با وضعیت گوارش‌ خود مصرف کند توانایی او برای یادگیری مفاهیم و درس‌هایش کاهش می‌یابد و این مسئله می‌تواند به افت تحصیلی او منجر شود.

کلیدهای طلایی موفقیت تحصیلی

کلیدهای طلایی موفقیت تحصیلی
کلید 1
مهمترین عامل پیشرفت تحصیلی ، پیش نیازهای یادگیری هستند . میزان موفقیت ، ارتباط مستقیمی با میزان دستیابی به پیش نیازها دارد .
کلید 2
یادگیری با اجبار پیش نمی رود . برای خوب یادگرفتن و موفقیت درسی ، باید علاقه و انگیزه وجود داشته باشد .
کلید 3
نقش معلم و روش تدریس در موفقیت تحصیلی مهم است ، اما نه به اندازه ی پیش نیازهای درسی و انگیزه برای یادگیری
کلید 4
بهترین منبع برای درس خواندن ، کتابهای درسی است و استفاده از جزوات و کتابهای کمکی ، تنها در شرایط خاصی ضرورت پیدا می کند .
کلید 5
درس خواندن بدون تسلط بر راهبردهای مطالعه و یادگیری ، مانند راه رفتن در تاریکی است .
کلید 6
طوری برنامه ریزی کنید که برنامه ی شما قابلیت اجرا داشته باشد ؛ در غیر اینصورت بعد از مدتی ، نگرش منفی نسبت به برنامه ریزی پیدا خواهید کرد .
کلید 7
اگر می خواهید خوب درس بخوانید ، خود را در فضای درسی - علمی مناسب قرار دهید .
کلید 8
اولین و مهمترین عامل افزایش کارایی حافظه \" دقت و توجه \" است.
کلید 9
برای استفاده از توانایی حافظه ی کوتاه مدت ، به صورت متراکم ( مطالعه فشرده در زمان کم ) درس نخوانید . علاوه بر این مطالب را در فاصله های مناسب تکرار کنید .
کلید 10
برای افزایش توانایی حافظه دراز مدت ، لازم است که هوشیارانه و معنی دار مطالعه کنید .
کلید 16
در صورت استفاده از خدمات مشاوره ای ، به صلاحیت های علمی و فردی شخص مشاور دقت کنید .
کلید 17
مرور برگه های امتحانات قبلی ، می تواند اطلاعات مفیدی برای آمادگی امتحان در اختیار شما قرار دهد .
کلید 18
نیاز اساسی شما قبل از امتحان ، زیاد خواندن و پیش بینی سوالات نیست ، بلکه حفظ آرامش و نظم ذهنی است
کلید 19
برای آغاز ، ادامه و پایان جلسه امتحان ، روند ذهنی مشخصی داشته باشید .
کلید 20
در طراحی سوالات کنکور ، اصول کلی طراحی تست رعایت می شود . بنابراین برای پاسخ گویی به سوالات ، دنبال روشهای غیرعادی نباشید
کلید 21
خود را برای مواجهه با هر نوع سوالی در سر جلسه کنکور آماده کنید .
کلید 22
باید این فن جسورانه را بیاموزید که از کنار برخی تستها بگذرید .
کلید 23
در تستهایی که در مورد گزینه صحیح شک دارید ، تنها زمانی ریسک کنید که اطمینان داشته باشید حداقل دو گزینه غلط است .
کلید 24
قبل از اقدام به پاسخگویی تست ، تمام اجزای آنرا با دقت بخوانید .
کلید 25
در تقسیم زمان برای پاسخگویی به تستها ، توجه داشته باشید که زمان لازم برای حل هر تست متفاوت است .
کلید 26
اگر زمانی برای مرور تستها باقی ماند ، پاسخ را تنها زمانی تغییر دهید که به غلط بودن پاسخ اول اطمینان داشته باشید.
کلید 27
برای افزایش سرعت عمل در تست زنی چهار عامل موثر است : تمرین و رکوردگیری تست زنی ، شادابی و سرحال بودن ، تمرکز و آرامش ، مطالعه مفهومی
کلید 28
محاسبات ریاضی را با دقت و تمرکز انجام دهید .
کلید 29
در تست های ریاضی یک روش کار مشخص داشته باشید تا دچار سردرگمی نشوید .
کلید 30
در تست های فیزیک به واحدها ، مقادیر و محاسبات عددی مربوط توجه داشته باشید .
کلید 31
در تستهای شیمی به نحوه ی توزیع سوال ها و همچنین در الویت قرار دادن پاسخ گویی به تستهای توصیفی توجه کنید .
کلید 32
در تستهای زیست شناسی ، دقت روی درک و فهم سوالات اهمیت بیشتری دارد.
کلید 33
در تستهای زبان انگلیسی ، زمان را هماهنگ با زمان دروس عمومی دیگر در نظر بگیرید .
کلید 34
در تستهای معارف ، امکان سرعت عمل بیشتر است .
کلید 35
تستهای ادبیات را جدی بگیرید و به مطالبی که حفظ کرده اید اتکا نکنید .
کلید 36
در تستهای عربی ، هیچ فنی به اندازه آمادگی قبلی برای کسب مهارت بیشتر نقش ندارد .
کلید 37
درست درس خواندن یا مطالعه بهینه ، یعنی استفاده کامل از زمان موجود برای درک و فهم مطالب.
کلید 38
بجای افزایش بی حساب ساعات مطالعه ، \" موثرترین روش \" ممکن را به موقع انجام دهید .
کلید 40
به منظور بهره وری بیشتر ، برنامه درسی خود را به گونه ای تنظیم کنید که مطالعه شما در ساعات امج انرژی شما باشد.
کلید 41
اگر افزایش ساعات مطالعه مهم است ، استفاده بهینه از این ساعات مهم تر است.
کلید 42
دانش آموزی که می خواهد جدی باشد ، باید هرچه سریعتر خود را در فضای درس و کنکور قرار دهد و از مشغله های ذهنی حاشیه ای و غیرضروری اجتناب کند

منبع: کتاب کلیدهای طلایی - ابراهیم اصلانی

پیش خوانی

پیش‌خوانی

 

 

گام بعدی برای پشت سر گذاشتن موفقیت‌آمیز این آزمون تکنیکی به نام «پیش‌خوانی» است.

 

شما با حجم انبوهی از درس‌ها و مطالب روبه‌رو هستید اما نگران نباشید با استفاده از فاصله‌گذاری و پیش‌خوانی می‌توانید همه‌ی این مطالب را طی چند ماه چندین بار مرور کنید. مرور چندباره‌ با فاصله‌گذاری نقش کلیدی در به خاطر سپردن اطلاعات لازم دارد.

 

پیش‌خوانی روشی است برای دسته‌بندی اطلاعات به‌گونه‌ای که ‌مدیریت آن ساده باشد. فرض بر این است که هم‌زمان با آماده شدن برای کنکور در کلاس‌های درس هم شرکت می‌کنید؛ اگر اینطور نیست این روش را روی برنامه و کتاب‌های درسی‌تان پیاده کنید. درس و موضوعات مربوط به هر روز را یک روز قبل بخوانید. مطالب مهم و کلیدی را که به روش‌های دیگر مشخص نشده‌اند، هایلایت کنید، اما از هایلایت کردن جمله‌ی اصلی هر پاراگراف (معمولا جمله‌ی نخست هر پاراگراف که شامل محتوای اصلی آن بند است) خودداری کنید.

 

در کلاس یادداشت‌ بردارید. یادداشت‌هایتان باید منظم و به‌گونه‌ای باشد که به راحتی امکان مرور آنها همزمان با مرور فصل‌های مختلف را فراهم کند. با توجه به اینکه مطالب را از پیش خوانده‌اید یادگیری مؤثرتری خواهید داشت.

 

اکنون که آموزش و درک مطالب را پشت سر گذاشته‌اید، هنگام بازخوانی مطالب تنها عنوان‌ها، جمله‌ی اصلی (جمله‌ی نخست هر پاراگراف)، قسمت‌هایی که نویسنده بر آنها تأکید کرده است و بخش‌های هایلایت شده خودتان را بخوانید. در پایان خلاصه‌ی هر فصل شامل جمع‌بندی مطالب بیان‌شده در آن فصل را بخوانید.

 

بیشتر نکته‌های مهم و کلیدی در عنوان‌ها، جمله‌های اصلی پاراگراف، متن‌های مشخص‌شده (با حروف قطور، مورب یا روش‌های دیگر) و قسمت‌هایی است که خودتان هایلایت کرده‌اید. مثلا جمله‌ی اصلی شامل نکته‌ی کلیدی هر بند است و باقی جملات برای توضیح بیشتر بیان می‌شوند. پس اگر پیش از این تمام فصل را خوانده باشید اکنون با مرور جمله‌ی اصلی هر بند موضوع اصلی آن پاراگراف را به یاد می‌آورید. با این روش مطالعه‌ی هر فصل به جای یک ساعت یا بیشتر، تنها ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می‌برد و شما برای مرور چندباره‌ی مطالب با فاصله‌گذاری که نقش حیاتی در به یاد سپردن مطالب دارد، فرصت خواهید داشت.

 

در کنار مطالعه‌ی مطالب مطابق با برنامه‌ریزی‌تان، هر روز یادداشت‌هایتان را مرور کنید، چون این مطالب را خودتان نوشته‌اید، مطالعه‌ی آنها زمان زیادی نمی‌گیرد. همچنین با این روش در نخستین مواجهه‌ی مغز با اطلاعاتی که برای آزمون لازم دارید، ارائه‌‌ی بی‌نقصی خواهید داشت.

 

اکنون باید روی تکرار در فاصله‌های معین تمرکز کنید تا مغزتان اطلاعات مشابه را بارها و بارها جذب کند و در عین حال با تعیین فاصله‌ی مناسب (دستِ‌کم یک روز) امکان ایجاد پیوند در شبکه‌ی عصبی و تقویت آن را فراهم کنید.

 

با تکنیک پیش‌خوانی می‌توانید روزانه حدود ۳۰۰ صفحه را همراه با یادداشت‌هایی که سر کلاس نوشته‌اید، در زمانی حدود ۲ ساعت مرور کنید. در نتیجه هر هفته ۲۴۰۰ صفحه را مرور و بنابراین طی چند ماه ۲۰ تا ۳۰ بار مطالب موردِ‌نیاز را با فاصله‌گذاری مرور خواهید کرد. به احتمال زیاد این مقدار مطالعه برای پوشش مطالب کلی و همچنین جزئیات مسائل کافی است.

پیش خوانی تکنیک موفقیت در کنکور

روش صحیح مطالعه کنکور

حتما بخوانید:

 

روش صحیح مطالعه برای کنکور؛راهکار برای بدست آوردن رتبه دلخواه

قبل از اینکه شروع کنید، اول باید یک نکته را بدانید. روش یادگیری شما چیست؟ شنیداری، دیداری یا تجربی؟ اگر با شنیدن یاد می‌گیرید، بهترین روش برای شما شنیدن مطالب است. منطقی است که اگر یادگیری دیداری دارید باید چیزی را ببینید تا آن را یاد بگیرید و اگر یادگیری تجربی دارید از اتفاقات و تجربیات خود بیشتر یاد می‌‌گیرید یا مثلا باید کاری فیزیکی انجام دهید. بیشتر افراد از ترکیبی از دو گروه استفاده می‌کنند. در این مقاله بهترین روش‌ها را برای هر کدام از گروه‌ها می‌آموزید. به کمک آنها می‌توانید سریع‌تر و کارآمدتر مطالب را حفظ کنید.

 

قدم اول: آماده‌سازی

 

 

برای بهینه‌کردن فرایند یادگیری اول باید محیط خود را به‌دقت انتخاب کنید. بیشتر افراد محیطی را می‌پسندند که کمتر حواس‌شان را پرت کند. ولی خیلی‌ها هم در مکان‌های عمومی مطالب را بهتر یاد می‌گیرند. اول بهترین محیط را برای خود پیدا کنید. بعد می‌توانید شروع کنید.

 

سپس کمی چای بنوشید. تحقیقات زیادی نشان می‌دهند چای سبز یادگیری را بهبود می‌بخشد. از نظر علمی یادگیری به ارتباط بین عصب‌های ذهن بستگی دارد. این اعصاب به‌وسیله‌ی سیناپس‌ها به‌هم متصل می‌شوند. هر چقدر با سیناپس‌های خود کار کنید، قوی‌تر می‌شوند. در این صورت توانایی شما برای حفظ سریع مطالب هم بهتر می‌شود.

 

با بالا رفتن سن، مواد شیمیایی سمی به نورون‌ها و سیناپس‌ها آسیب می‌رساند. این مسئله باعث از دست دادن حافظه و حتی آلزایمر می‌شود. اما چای سبز موادی در خود دارد که جلوی این مواد سمی را می‌گیرند. این مواد کاری می‌کنند تا ذهن شما برای مدت بیشتری درست کار کند.

 

حتما بخوانید: بهترین روش های یادگیری؛ چطور هر آنچه می‌خواهیم یاد بگیریم؟

قدم دوم: آنچه را که قصد حفظ کردنش را دارید، ضبط کنید

این روش مخصوصا برای حفظ سریع مطالب کلاسی مفید است. هر چه را یاد گرفته‌اید، بلند بگویید و صدای خود را ضبط کنید. بعد به آن گوش بدهید. اگر باید سخنرانی کنید، اول مطالب موردنظر را بلند بخوانید. آن را ضبط کنید و به صدای خود گوش دهید. این روش برای کسانی که یادگیری شنیداری دارند خیلی مفید است. این روش برای دیگران هم مفید است زیرا برای مطالبی که یاد می‌گیرید، زمینه‌ی بهتری ایجاد می‌کنید. این کمک می‌کند تا اطلاعات را سریع‌تر یاد بگیرید.

 

قدم سوم: همه‌ چیز را بنویسید

 

 

سومین گام برای بهتر به‌خاطر آوردن و حفظ سریع مطالب این است که اطلاعاتی را که می‌خواهید حفظ کنید، بنویسید. قبل از اینکه تلاش کنید همه‌چیز را از حفظ بگویید، دوباره و دوباره مطالب را بنویسید. این به شما کمک می‌کند تا بیشتر با مطلب موردنظر آشنا شوید. اگر این کار را هم‌زمان با گوش دادن به صدای خود انجام دهید، مطالب بیشتری را به‌‌خاطر می‌سپارید. این روش برای کسانی که تجربی یاد می‌گیرند، از همه مفید‌تر است.

 

قدم چهارم: یادداشت‌های خود را طبقه‌بندی کنید

حالا که از همه‌ی مطالب یادداشت برداری کرده‌اید، آنها را به گروه‌های مختلف تقسیم کنید. این روش برای کسانی که یادگیری بینایی دارند عالی است؛ مخصوصا اگر از رنگ‌های مختلف برای موضوعات مختلف استفاده کنید. این کار به شما کمک می‌کند، مطالب را تجزیه کنید. بعد می‌توانید اطلاعاتی را که در ذهن خود ذخیره‌ کرده‌اید هم طبقه‌بندی کنید.

 

قدم پنجم: تکرار را جایگزین حفظ کردن انباشته کنید

هر خط از متن را چند بار تکرار کنید و بعد تلاش کنید آن را بدون نگاه به یادداشت‌ها به‌خاطر بیاورید. با حفظ کردن هر بخش از متن اطلاعات تازه را به آن اضافه کنید. این کار اجازه نمی‌دهد، چیزی را از حافظه‌ی کوتاه‌مدت خود محو کنید. آن‌قدر این کار را تکرار کنید تا آن بخش را حفظ کنید. تا وقتی که بتوانید آن بخش را کامل به‌خاطر بیاورید. تا وقتی که آن بخش را کامل حفظ نکرده‌اید، به سراغ بخش بعدی نروید. این یادگیری بینایی است. ولی اگر بلندبلند می‌خوانید یادگیری شنوایی هم خواهید داشت.

 

قدم ششم: مطلب را از حفظ بنویسید

حالا که می‌توانید تمام بخش را به‌خاطر بیاورید، همه‌چیز را از حفظ بنویسید. این باعث می‌شود با تجربه‌کردن همه چیز، آن را بهتر یاد بگیرید.

 

قدم هفتم: آن را به کسی یاد بدهید (یا به خودتان)

 

 

وقتی دانش‌آموز بودم بهترین روش برای یادگیری‌ام، یاد دادن آن به فرد دیگری بود. روش‌های زیادی برای این کار وجود دارند. می‌توانید در مورد مطالب به کسی که روبه‌رویتان نشسته توضیح دهید. یا اگر کسی را پیدا نکردید، می‌توانید جلوی آینه حرف بزنید. می‌توانید همه‌چیز را با زبان خودتان توضیح دهید. گاهی اوقات نیاز دارید، چیزی را حفظ کنید که بعدا در مورد آن سخنرانی کنید. در این صورت، اول جلوی شخص دیگری سخنرانی کنید تا ببینید ارائه دادن مطالب به مخاطبان خود چه حسی خواهد داشت.

 

روش موردعلاقه‌ی من این است که برای دیگران امتحان طراحی کنم. در این روش، سعی می‌کنم سؤالاتی را در مورد مطلب پیش‌بینی کنم. این سؤالات می‌توانند چهارگزینه‌ای، وصل کردن بخش‌های جمله و غیره باشند. در این صورت، اطلاعات را به شکل سؤال امتحانی درمی‌آورید تا ببینید بقیه چطور سؤالات شما را پاسخ می‌دهند. همه‌ی این‌ها یادگیری تجربی هستند. چون در این روش، اطلاعات آموخته را تمرین و از آن استفاده می‌کنید.

 

حتما بخوانید: اشتباهات ارزشمندی که منجر به یادگیری می‌شوند

قدم هشتم: مدام به صدای ضبط‌شده‌ی خود گوش دهید

 

 

می‌توانید وقتی کارهای خانه‌ را انجام می‌دهید یا رانندگی می‌کنید، به صدای ضبط‌شده‌ی خود گوش دهید. به این صورت می‌توانید اطلاعات را دوباره و دوباره مرور کنید. این یادگیری شنیداری است، ولی به هر حال می‌تواند اطلاعات ذخیره‌شده در حافظه کوتاه مدت تان را یادآوری کند.

 

قدم نهم: استراحت کنید

بالاخره می‌توانید به ذهن خود کمی استراحت دهید. شاید فکر می‌کنید این مورد ارتباط چندانی به حفظ سریع مطالب و به‌خاطر آوردن‌شان ندارد. اما بهتر است برای مدتی به اطلاعاتی که یاد گرفته‌اید فکر نکنید. بعدا که سراغ آن برگشتید، متوجه می‌شوید واقعا چقدر یاد گرفته‌اید. البته این به شما کمک می‌کند روی بخش‌هایی که در آنها مشکل داشته‌اید هم تمرکز کنید.